Закланият в Германия българин е кърджалиец, баща на три деца

"Приятелю, ние с теб се разбираме, защото не играем комар, нямаме лоши навици. Гледаме семействата си като истински мъже". Това казал Ахмед Кадир на приятеля си Ерхан седмица преди да бъде зверски убит. Двамата били в град Вайтерщат за технически преглед на автомобилите си. Един от майсторите в града им бил познат. 

"Беше много добър човек, много отговорен. Много се разбирахме", разказва пред кърджалийския сайт 24rodopi.com Ерхан.

Убитият във Франкфурт на Майн наш емигрант е 38-годишният Ахмед Кадир Кадир от кърджалийското село Синделци, общ. Момчилград. Баща е на три деца.

Полицията в германския град съобщи, че на 15 юли, към 20.30 часа наше време, български гражданин е издъхнал след множество прободни рани с нож. Трагедията се е разиграла в квартал "Калбах", близо до метрото.

Жертвата и убиецът са се намирали на паркинг в автомобил с българска регистрация. Между тях е избухнал скандал, прераснал в смъртоносна схватка с фатален изход, сочат първоначалните данни от разследването.

Двамата мъже са излезли от колата и започнали да се бият. Единият от тях извадил нож и започнал да ръга жертвата си. След това хукнал през паркинга по посока към шосето. Полицията е отцепила района и е започнала разследване, като в издирването на престъпника се е включил и хеликоптер. Час след извършеното престъпление бил задържан един заподозрян, но по-късно е освободен.

Ахмед живеел в Германия от над 10 г. Постоянно пътувал между България и Германия. Возел е гурбетчии. Преди около две години се захванал да работи във фурна, а в последно време се завимавал с разнос на хранителни стоки. Преди година успял да купи жилище за семейството си в Диценбах, предградие на Офенбах.

Източник: rodopi24

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини