Министър от ДПС излъгал за германска диплома

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов не е завършил информатика в Техническия университет - Мюнхен и няма диплома от ВУЗ-а. 

Това става ясно от официален отговор на Отдел "Комуникации" на Техническия Университет - Мюнхен (TUM) на запитване от сайта "Биволъ". Писмото е подписано от Клаус Бекер.

Станислав Анастасов положи клетва като министър на околната среда и водите на 19 юни т.г.

Той е член на ръководството на младежката организация на ДПС и работи като "експерт политически партии" към ЦС на ДПС. Роден е на 5 юни 1983 г. в Хасково.

Във визитката му бе записано, че е завършил информатика в Техническия  университет - Мюнхен, Германия, и стопанско управление в СУ „Св. Климент  Охридски".

От официалния отговор на TUM обаче става ясно, че Анастасов е учил три години информатика в университета в Мюнхен - от 2002 до 2005 г., но не е получавал никаква диплома.През 2010 г. тогавашната шефка на Фонд "Земеделие" Калина Илиева бе уличена с фалшива диплома. Две години по-късно Софийският районен съд я осъди на 3 години условно с 5-годишен изпитателен  срок.

Срещу Илиева бяха повдигнати обвинения, че сама е фалшифицирала дипломата си за   висше образование от Германия, както и че е представила пред   Министерството на образованието още четири фалшиви документа, свързани с   образованието, за които обаче няма данни кой ги е съставил.

През годините още няколко висши чиновници се оказаха без истински  дипломи, а като "капак" през 2013 г. без такава се оказа и бившата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова. Скандалът избухна в момент на масови протести срещу енергийния регулатор.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини