Пернишки лекари не отстраниха кърлеж,пациентката нямала 10 лева да плати

Деси

В четвъртък вечерта перничанката Деси от квартал "Тева" е излязла с приятелки на новата детска площадка. Още от предния ден Деси има съмнения, че нещо не е наред по тялото. Тя предполага, че й се е забил кърлеж в крака, но така и не разбрала дали е така. На детската площадка и прилошало. Приятелките й я посъветвали да отиде в Спешното отделение на пернишката болница.

"Отидох до Спешното. Видях една жена на портала и попитах към кого да се обърна, тъй като имам съмнения, че имам скъсан кърлеж в себе си. Питаха ме какво съм направила. Понеже съм се почесала и съм го скъсала. Те казха "лягай", за да ме погледнат. Бяха започнали да изкарват инструментите, за да го извадят. И питаха: "Ще платиш ли?". На една бележка пишеше, че се плаща по 10 лева. В момента нямах възможност и те като чуха викат "Ставай!" и леко ме побутнаха", разказа Деси.
Медицинските лица в Спешното казали на перничанката, че когато намери възможност да си плати, тогава да се яви пак за изваждането на кърлежа.

Ако кърлеж не се извади от тялото на човек ведтнага, има голяма опасност той да се разболее от лаймска болест. Деси е и здравноосигурена, но и това не помага срещу таксата от 10 лева за изваждане на кърлеж.

След като Деси разказа историята си човек на ZaPernik.com отиде в Спешното отделение на пернишката болница, където около 30-минутно чакане на опашката перничанката беше приет.

В коридора на Спешното имаше мъж с пострадал пръст, жена с прерязани вени и още няколко човека с кърлежи чакаха в коридора. Повечето от тях чакаха повече от 1 час, за да могат да влязат в кабинета.

Жената с прерязаните вени чакаше с превързана ръка около един час, за да пристигне доктор от столичния квартал "Княжево". Пациентите в коридора на глас се възмущаваха на работата на медицинските сестри и лекарите в Спешния център. Възрастна жена, която също имаше кърлеж в себе си, се възмущаваше на цената от 10 лева за вадене.

"Преди 2 години моя приятелка идва и това го нямаше. Как да плащаме тия такси? С какво? Нали плащаме здравни осигуровки...", възмущаваше се жената.

"Досега 5 пъти да се бях върнал и отишъл в "Пирогов"., каза мъжът с прерязания пръст.

Медицинските служители се оправдаваха с това, че те трябва да се бръкнат с 10 лева от джоба си, ако извадят кърлеж и пациента не си плати сумата./БЛИЦ 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини