Екзекутираха жена, малтретирала и уморила от глад дете

38-годишна жена, малтретирала и уморила от глад 9-годишно момче, бе екзекутирана снощи в Тексас, САЩ.

Лиза Колман получи смъртна присъда за отвличане и малтретиране до смърт на детето на хомосексуалната й партньоркаМарсела Уилямс, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тя уморила от глад малкото момче, чието безжизнено 15-килограмово тяло  било намерено със следи от удари и изгаряния от цигари, пише в  съдебния документ. Колман бе призната за виновна през юли 2004 г.

Екзекуцията бе изпълнена чрез смъртоносна инжекция, час след като Върховният съд отхвърли обжалване, в което се искаше тя да бъде пощадена.

Смъртта е настъпила 12 минути, след като й е била вкарана венозно смъртоносна доза фенобарбитал, отбеляза Асошиейтед прес.

Колман е деветият осъден убиец и втората жена, екзекутирана със смъртоносна инжекция в Тексас тази година.
Тя е 15-ата екзекутирана жена в САЩ от общо 1389 осъдени след връщането на смъртната присъда през 1976 г.
През април щатът Оклахома спря екзекуцията на осъден на смърт затворник заради  проблеми със смъртоносната инжекция, но той почина по-късно, очевидно от  инфаркт.

В САЩ от началото на годината се изпълняваха смъртни присъди с неодобрен  на федерално ниво препарат. Подобно на други щати, Оклахома  се сблъска с изчерпването на запасите от барбитурати и се обърна към  местен производител след отказ на европейските фармацевтични компании  да снабдяват с медикамента властите в САЩ за екзекуции на хора.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини