150 лв рекет след първия звънец. Вестниците в неделя

24 часа"

Плевнелиев: С Южния газов коридор България може да стане център за газови доставки в Югоизточна Европа

Българските проекти за междусистемни газови връзка с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си по време на церемонията за старта на изграждането на Южния газов коридор, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

„Труд"

Колко вода пилеем?

Недостигът на питейна вода е растящ световен проблем. По данни на ООН към 2015 г. 1,8 милиарда души ще обитават земи, страдащи от остър недостиг на вода. Две трети от цялото човечество ще е под постоянен стрес от намаляващите запаси от безценната течност. Манията от това лято хора от цял свят да се поливат с кофи с ледена вода попиля огромни количества. Тук ви показваме данни колко вода е необходима за всекидневните неща, които консумираме. Правете си сметката...

„Стандарт"

Наши гласуваха за кралицата

Българи помогнаха Шотландия да остане под короната на кралицата. Повечето нашенци в страната на Уилям Уолас казаха "не" на независимостта, съобщи за "Стандарт" Петър Делчев, студент в Единбург. Според официалните данни имигрантите масово са гласували срещу отцепването. Те се опасявали от икономическите последици.

Малко над 2 млн. души (55,3%) от участвалите в референдума избраха Шотландия да остане в Обединеното кралство. Те са с около 400 000 повече от хората, които казаха "да" на независимостта. Разликата сериозно се разминава с предварителните прогнози за едва 3-5% преднина за поддръжниците на кралицата. Но те отбелязаха значителни победи с над 50% в Глазгоу, Западен Дънбартъншир и Дънди. В Единбург обаче, където има много чужди студенти и имигранти, подкрепата за Великобритания е 61,1%. Всеки, който има адресна регистрация, можеше да гласува, обясни Алберто Йорданов.

„Монитор"

150 лева рекет след първия звънец

Родители на първолаци се оплакаха от училищен рекет, след като на провелите се около 15 септември срещи с класните ръководители продължава масовото събиране на пари за помагала, мебели, санитарни материали и обзавеждане на стаите в училищата.

Във варненските училища повечето родители трябва да дадат от 20 до 150 лева за първокласник. Скандалът гръмна след като недоволнитe родители огласиха фактите пред медиите, като обясниха, че класните ръководители събирали парите за помагала и ремонт на класните стаи.

Шефката на регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцислава Генова коментира, че до този момент при тях не е постъпвал нито един подобен сигнал. Освен това съгласно Закона за народната просвета образованието в държавните и общинските училища е безплатно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дд
    дддд
    7 -2
    16:43, 21 сеп 2014
    то и вав хасково вав васил левски ни издоиха по 50 лева
  • 2
    A
    a
    0 0
    00:28, 22 сеп 2014
    Давай, давай... Хубу че имаш да даваш.
Последни новини