Детектор на лъжата за полицаите, обискирали студентката

Полицаите, които са били по време на проверката на студентката, оплакала от тормоз, ще бъдат проверени с полиграф.
20-годишната Борислава Латинова се оплака, че полицайка е превишила правомощията си. Миналия четвъртък през нощта при спиране на кола за проверка и претърсване на бул."Свети Наум" в София служителка на 4-то районно управление я е оставила гола от кръста нагоре в присъствието на колегите си и минувачи, освен това "проверила" и интимните части на студентката.

Директорът на СДВР Младен Маринов обясни на пресконференция днес, че се води вътрешна проверка на случая и отделно прокуратурата извършва друга проверка за престъпление.

Вчера Софийска районна прокуратура се самосезира след публикации в медиите и образува преписка по случая.

"Присъствалите полицаи ще бъдат проверени и с полиграф", каза Маринов.

Той посочи, че обискът на момичето е бил извършен като част от полицейска операция заради убийството на компютърния специалист до 19-то училище в София.

Не бе съобщено дали полицаите са издирвали някого конкретно в автомобила, в който се е возело момичето, като отказаха да уточнят дали някои от возещите се е имал някакви криминални регистрации, предаде БНР.

Маринов обаче отказа да отговори дали на момичето е бил издаден протокол за обиска, като единствено посочи, че това е обект на проверката.
Бащата на Борислава Латинова - Христо Латинов, вече се оплака, че не успял да разбере от полицаите коя е била колежката им, извършила обиска, нито да намери протокол от него.

Междувременно днес следобед пред 4-то РПУ в столицата имаше протест в подкрепа на Борислава.
Той бе организиран от нейни колеги от Югозападния университет.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини