Бойко Борисов блокиран 8 часа на пътя

В змния капан на пътя попадна и Бойко Борисов, който остана заклещен 8 часа на магистрала „Хемус“, пише „Преса“.

В 7,30 сутринта вчера той тръгнал от София за Ловеч за откриването на приземния храм на новостроящата се катедрала в града. За нея от ГЕРБ дарили средства, а той обещал на Ловчанския владика Гавриил да присъства на светата литургия.

Малко преди Севлиево обаче автомобилът на Борисов попаднал в задръстване, породено от завъртели се на пътя автомобили. „Бързах да стигна навреме, но не успях. Както всички хора, и аз затънах. Спрях 5 снегорина, но какво от това? Те седят с мене, не могат да минат. Ходих на две бензиностанции, та си купувахме кафета, какво да правим. Четири часа чакахме на едно място, изпуснах службата в Ловеч. Обърнахме колата за София, върнахме се чак следобед. С очите си видях, че шофьорите са излезли неподготвени за зимен път“, заяви гневно пред „Преса“ Борисов.

Не можем да твърдим сега, че снегът отново ни изненада, защото този път всички институции предупреждаваха, че идва ураган, каза още Бойко Борисов. От сутрин до вечер медиите призоваваха хората да си сменят летните гуми, да не тръгват на път. Няма разумен човек, който да не е бил наясно със ситуацията, посочи той.

„И какво видях днес - дори и професионалните шофьори на рейсове и тирове тръгнали без вериги и с летни гуми. А като се завъртят на шосето две коли и застанат напряко - всичко приключва, при двупосочен път никой няма шанс. Нито снегорин може да стигне, нито влекач да изтегли закъсал автомобил. А снегът не е голям, на много места бе едва 2 см“, разказа Борисов.

„Гледах сутринта и се отчаях. Слязох от колата, питам го един защо си тръгнал с летни гуми, а той ме гледа и нищо не може да ми отговори. Нормален човек не може да постъпи така лекомислено, а то е масово явление. Просто вдигнах ръце. Такива ли сме българите? Безотговорни! И пак ще обвиняваме държавата. Каква организация да създаде държавата, когато хората не могат собствения си транспорт да организират!“, каза Борисов.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    11
    112233
    15 -2
    08:46, 26 окт 2014
    със заплата 400 лв какво по-напред да вземеш? ток и данъци ли да платиш, храна ли да купиш, учебници за децата ли.. та и за зимни гуми да отделиш
  • 2
    Ив
    Иван Анчев
    3 -3
    10:32, 26 окт 2014
    Лесно му е на *******- с Цветелина обраха държавата та може и хеликоптер да си позволи!хората били виновни -не били подготвени!носете си винаги лопати и ако ви падне бойко го закопайте 5 метра под земята та след години да се чудят какъв злодей е заровен там!!
  • 3
    Ив
    Иван Анчев
    3 -2
    10:32, 26 окт 2014
    Лесно му е на *******- с Цветелина обраха държавата та може и хеликоптер да си позволи!хората били виновни -не били подготвени!носете си винаги лопати и ако ви падне бойко го закопайте 5 метра под земята та след години да се чудят какъв злодей е заровен там!!
  • 4
    Та
    тас
    3 0
    11:14, 26 окт 2014
    Турските и българските комунета са виновни>>> сега ще ядат кура.. Да си организират гробовете!!!
  • 5
    На
    на м...а им отзад
    1 0
    14:26, 26 окт 2014
    що не земе лопата да рине сняг.задръстен бил.давай на акорд
Последни новини