Поддържат жива бременна в мозъчна смърт, за да износи бебето

36-годишна италианка в мозъчна смърт след тежък кръвоизлив ще бъде поддържана жива, за да може да износи бебето си. Жената е в 24-та седмица от бременността си.
Миналата седмица 36-годишната бременна получила мозъчен кръвоизлив. Тя била настанена в клиниката Сан Рафаеле в Милано, пише в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Лекарите установили мозъчна смърт. Съпругът на жената, чието име не се споменава, както и нейните родители обаче били категорични, че искат бебето, което тя носи, да бъде спасено. В момента то тежи около 500 грама.

Сега апарати поддържат дишането на майката, а плодът в утробата й се захранва чрез сонда. Сърцето на жената все още бие и лекарите смятат да поддържат живота у италианката, докато бебето порасне достатъчно, за да може да бъде изродено със секцио.

Един от най-прочутите случаи на жена в мозъчна смърт, поддържана чрез апарати заради бременността й, е в САЩ и датира от 1993 г.

28-годишната Триша Маршал била простреляна по време на обир в дома си. Тя била бременна в 17-ата седмица и е откарана в мозъчна смърт в болница в Оукланд. Там животът й се поддържал чрез апаратура в продължение на 105 дни, докато достигне 28-а гестационна седмица и тогава бебето е изродено чрез секцио.

През октомври м.г. лекари от унгарска университетска болница изродиха здраво бебе от майка с мозъчна смърт. 31-годишната жена получила инсулт, когато била бременна в 15-та гестационна седмица. При постъпването й в болницата в град Дебрецен, лекарите установяват, че тя е в мозъчна смърт, но плодът е жив. Жената е била включена на животоподдържащи системи в продължение на три месеца. В 27-та гестационна седмица от бременността бебето е изродено чрез Цезарово сечение. То е било с тегло 1,4 кг. Два дни след раждането, апаратурата, поддържала живота на майката, е била изключена.

Два месеца по-късно - по Коледа в Неапол пък се роди със секцио Мария Лиляна, чиято майка Каролина Сепе беше в дълбока кома, след като неин съсед я простреля по време на семейна свада. При скандала загинаха баща й и свекърва й. Каролина беше поддържана жива с апаратура 4 месеца, за да износи бебето. Тя почина броени дни след раждането.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини