Версии за смъртта на руски актьор, известен като критик на Путин, будят безпокойство

Противоречиви версии за смъртта на руския актьор Алексей Девотченко, известен като критик на Владимир Путин, будят безпокойство, пише италианският в. "Кориере дела сера".

Полицията твърди, че Девотченко е починал от сърдечен удар и че в момента на смъртта е бил пиян. Тялото му било намерено в жилището му в северната част на Москва от негов приятел на 5 ноември вечерта. Малко преди да почине, охранителни камери на улицата, на която живеел, заснели Девотченко как на два пъти отива да си купува алкохол.

Според друга версия обаче тялото на 49-годишния актьор е било намерено извън жилището му в локва кръв. Според тази версия той е починал от раните си по главата, тялото и коленете, посочва "Кориере дела сера".

Относно раните по трупа на Девотченко обаче полицията твърди, че той просто се бил порязал като счупил стъклена витрина в къщата си, защото бил пиян.

В руски медии обаче се появиха твърдения, че по стените на апартамента на Девотченко имало капки кръв, а навсякъде из дома имало разбити стъкла. Според полицията това били стъкла от счупени бутилки от алкохол.

Днес в Москва в творческия център Гогол ще има двучасово поклонение пред тленните останки на Девотченко, припомня ТАСС. По думите на следователите окончателната причина за смъртта на актьора ще бъде установена със съдебна експертиза.

Девотченко, който е роден в Санкт Петербург, в последно време работеше в Москва. Той се е снимал в популярни сериали и е участвал в постановки в Московския художествен театър, посочва ТАСС.

Защитничката на правата на хомосексуалистите в Русия Наталия Цимбалова припомня, че Девотченко е защитавал хомосексуалните, бисексуалните и транссексуалните, когато в страната се водеше кампания срещу тях. Девотченко се е обявявал и срещу войната в Украйна и против Путин, а накрая се е изказвал в поддръжка на Израел, посочва новинарският санктпетербургски сайт "Фонтанка.ру".

Според Олга Курносова, ръководител на клона в Санкт Петербург на партията Обединен граждански фронт на Гари Каспаров, в която членувал и Девотченко, смъртта на актьора не трябва да се определя като случайност. Курносова изрази увереност, че актьорът е бил убит, допълва "Фонтанка.ру".

В последно време в акаунта си във Фейсбук Девотченко пишел песимистични коментари относно политиката и призовавал за единно и мощно движение за гражданска съпротива, посочва електронното издание.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Во
    Водка Московскоя
    1 -2
    13:49, 8 ное 2014
    Тоя като е бил критик на Путин, да не е бил и приятел на някоя друга служба?
  • 2
    Za
    ZABOBOL
    1 0
    16:51, 8 ное 2014
    KGB,KGB...komitet za darjaven banditizam,Bog da go prosti choveka.
Последни новини