ПФ излезе с остра декларация срещу ромския етнос и Ердоган

Декларация на ПФ, насочена срещу криминалните прояви на роми, предизвика спор в началото на пленарния ден. От ДПС определиха изказването като ксенофобско.
В пленарна зала един от съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов припомни последните случаи на нападения на роми.

"България е изправена пред пропастта на етническа криза. Два противоположни и взаимно изключващи се свята са един срещу друг в нашата измъчена родина. Светът на бедните, но плащащи сметки пенсионери, увисващи на самоделни примки по таваните от болести и безпаричие и светът на озверелите крадци и на силните безпаметно пияни след получаване на месечните детски и социални помощи", обясни той, цитиран от БНР.

Той добави, че е безспорен фактът, че голяма част от циганския етнос живее извън всякакви закони, правила и общочовешки норми на поведение и за тях не важали законите, а кражбата и грабежът се превърнали в начин на препитание, нарушаването на закона – норма на поведение, раждането на деца - в доходоносен бизнес за сметка на държавата, цитира го "Фокус".

Симеонов добави, че циганските барони налагат модел на съществуване, коренно противоположен на законовите норми.

По думите му второ десетилетие българското общество е подложено на зловещ политически експеримент.

"ДПС узурпира правото на единствен представител на циганския етнос, обещавайки му политическо представителство и малцинствени привилегии, без каквито и да било задължение. ДПС пропагандираше истерична омраза към българския етнос и насаждаше първобитна ксенофобия и самоизолация на турския и цигански етнос", каза още Симеонов.

Той добави, че в същото време лидерите на политическата и икономическата клика засилили връзките с диктаторския и антидемократичен режим на президента на Турция Реджеп Ердоган.

ПФ ще предприеме необходимите законодателни мерки за гарантиране на сигурността на държавните служители, както и за увеличаване на наказателната отговорност, в това число и "лишаването от свобода на наглите закононарушители и на техните покровители".

Изказването на Валери Симеонов предизвика ответната реакция на ДПС.

Лидерът на ДПС Лютви Местан настоя Симеонов да обясни дали останалите партии от мнозинството подкрепят тезата му.

"Позволихте на народен представител от тази висока трибуна да отправя ксенофобски генерализирани обвинения срещу цял един етнос. Питам, дали позициите на Симеонов се споделят от коалиционните партньори на ПФ в лицето на АБВ, РБ и ГЕРБ и дали тези обидни квалификации по отношение на президента на Турция са позиция на Бойко Борисов. Чакам отговорите", обърна се Местан към председателя на парламента Цецка Цачева, която не прекъсна нито веднъж Симеонов.

По думите му никой от парламента на европейска България не може да отправя обиди срещу държавен глава на суверенна държава, с която сме в приятелски отношения.

Депутатите спориха и по първата точка в дневния ред на Народното събрание - новия закон за Сметната палата.
Според БСП той гилотинира сегашното ръководство и в серия процедурни хватки поискаха да поканят настоящото ръководство на Сметната палата, поискаха и пряко излъчване по националните радио и телевизия.
Тези предложения не бяха приети и БСП напуснаха залата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ва
    Васко
    8 0
    12:00, 17 дек 2014
    Браво на човека!
  • 2
    Ум
    умен
    8 0
    12:37, 17 дек 2014
    Най после един нормален депутат.Трябва всички нормални хора спазващи законите на РБ да го подкрепим.
  • 3
    Ки
    кирил
    0 -8
    13:13, 17 дек 2014
    Не е нормален депутат, в случая дпс-то са прави н... Виж коментара
  • 4
    Ja
    Jack Bauer
    6 0
    14:26, 17 дек 2014
    Много е прав човека. И за ******ите е прав и за ердоган. До симпатизантите на дпс - стига сте гласували за тези палячовци. дпс вече е циганска партия, не турска. Ако ви е приятно ******ите да се мислят за турци... Всички страдаме от циганите. А те са нагли защото дпс ги подстрекава.
  • 5
    Ум
    умен съм нали
    5 0
    16:44, 17 дек 2014
    Тролове,на сапун
Последни новини