Гимназисти от Смолян с уникална акция за болни и бедни деца

Снимките са от страницата ноциалната мрежаа ПГТТ в с

Професионалнта гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян, в която от 8 до 12 клас учат 183 деца- основно момчета от цялата област, организира акция за помощ на семейства, отглеждащи болни дечица.

Идеята хрумнала на младежите от Клуб „Милосърдие“ в школото, в който членуват около 20 момчета и няколко момичета. Предложението, екип от ученици да организират коледна дарителска акция за продукти пред големи търговски обекти в родопския град, била одобрена от Общинския ученически парламент и ръководството на община Смолян.

В рамките на двата дни 16 и 17 декември в часовете от 16.00 до 18.30ч. когато движението е най-активно, младежите посрещат смолянчани пред магазините със списксък продукти. Всеки може да закупи по нещо и да го остави в коледната количка на гимназистите, в замяна на което получава саморъчно изработена от тях картичка.

Децата бяха доста притеснени как ще ги посрещнат хората и дали ще се случат нещата, но сега са във възторг от съпричастността на смолянчани и искрено им благодарят!“, сподели директорът на школото Мария Жайгарова. За няколко часа вчера, акцията приключи с десетки кашони с основни хранителни продукти-захар,олио,брашно. Хората обаче масово купуваха за акцията и плодове, шоколадови, и други лакомства, както и перилни препарати, консерви.

Изработените 140 картички свършили за броени минути, децата бързо приготвили още 140 броя, за да благодарят на поредните дарители от днешния втори ден на кампанията, който започва пред "Била" и "Лидл" в 16.00ч.

„Може би утре ще стане ясно какво количество и вид са събраните стоки, те ще бъдат опаковани и разнесени на нуждаещите се семейства лично от нас и учениците със служебния автомобил на гимназията“, обясни директорът Жайгарова.

Тя каза още, че списъкът с децата с тежки здравословни проблеми е взет от Ресурсния център в Смолян, а първото посещение с подаръци, гимназистите ще направят в доспатското село Змеица, където живее дете в будна кома.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    De
    Dev
    2 0
    08:03, 18 дек 2014
    Браво на децата!!!
  • 2
    St
    St
    1 0
    08:54, 18 дек 2014
    Поздравления за добрата инициатива! Весела и щастлива Коледа на всички вас!
  • 3
    Di
    Dilqna Hristeva
    0 0
    09:36, 19 дек 2014
    Bravoo
Последни новини