Откриха мъртъв аржентински прокурор, обвинил кабинета за тайни споразумения

Аржентински прокурор, обвинил правителството на страната си в тайни споразумения с Иран във връзка с разследването на терористичен атентат от 1994 г., бе открит мъртъв, заявиха длъжностни лица, цитирани от ДПА.

Прокурорът Алберто Нисман трябваше да участва в заседание при закрити врата в Националния конгрес /парламента на Аржентина/ във връзка с отправени от него миналата седмица твърдения, че президентът Кристина Фернандес де Кирхнер и министърът на външните работи Ектор Тимерман са прикрили сключването на тайна сделка с Техеран.

Според твърденията му те обещали в замяна на доставки на петрол от Иран да бъдат освободени от отговорност ирански представители, обвинени в организирането на бомбения атентат през 1994 г. в Еврейския център в Буенос Айрес, при който загинаха 85 души.
Нисман бил открит малко след полунощ в локва кръв в банята си, както изглежда, след като се е самоубил, съобщи "Буенос Айрес хералд", като се позова на неназовани източници.
Няма официално изявление във връзка с причината за смъртта, допълва ДПА.

Депутатът Патрисия Булрих заяви пред телевизия Те Ен, че днес в парламента ще има заседание по повод възникналата ситуация, предаде Ройтерс.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини