ДПС готви вот на недоверие, ако Москов не подаде оставка

ДПС ще започне консултации за иницииране на вот на недоверие към кабинета "Борисов", ако премиерът не поиска оставката на здравния министър Петър Москов. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде БГНЕС.

Очакваме премиерът да поиска оставката на Петър Москов заради "ксенофобските изяви и лъжите", които изрече министър Петър Москов, категоричен е Местан.

Първо искане на оставка на здравния министър дойде още в средата на декември. Тогава от ДПС се обявиха против идеята на Петър Москов Спешна помощ да влиза в опасни квартали само с полиция. Тя дойде след поредното нападение над медик, повикан на адрес.

Тогава здравният министър обясни, че от 227 нападения над Спешна помощ 175 са в ромски махали. Москов заплаши, че ще въведе заповед, с която екипите ще влизат в тези махали след споразумение с местните лидери или в присъствието на полиция. Заради избухналата полемика екипите на Спешна помощ закачиха плакати в подкрепа на министъра.

Сега лидерът на ДПС Лютви Местан изнесе данни от запитване до министъра на вътрешните работи за случаите на нападения над лекари. По думите на Местан от началото на 2014 година до 17 декември има 17 такива нападения, а не както е съобщил Москов - 225.

"Обърнахме се към министъра на вътрешните работи, който води регистър на престъпления, който е компетентният орган и го попитахме верни ли са твърденията на министър Москов, че има регистрирани 225 нападения над екипи на Спешна помощ и второ - дали при регистрирането на нарушение на обществения ред се отразява етнорелигиозният произход на извършителя", заяви Местан. "МВР не е предоставяло данни на Министерство на здравеопазването".

По думите му в областните дирекции на МВР от началото на 2014 г. са регистрирани следните случаи с медицински екипи - четири в Плевен (заплахи), три във Видин със служебни автомобили, четири инцидента в Ловеч, свързани със счупени стъкла, едно нападение над фелдшер в Кюстендил, три случая на вербално нападение в Благоевград, един случай на лека телесна повреда в Силистра.

„Случаите са общо 17”, заяви Лютви Местан.

Според него министърът си е позволил да оприличи представители на ромския етнос като хора, които са "избрали да живеят като скотове и за това ще бъдат третирани като такива".

"Очакваме премиерът да му поиска оставката. Ако той не стори това, ПГ на ДПС ще започне консултации за иницииране на вот на недоверие заради ксенофобските изяви и лъжите, които изрече министър Петър Москов", обяви Лютви Местан.

Източник: http://novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    10 -1
    15:52, 20 яну 2015
    Хахаха, циганската партия дпс пак гледа да извлече някакви дивиденти от ситуацията. Министър Москов си е много прав. На всички им е писнало от ******ите. И на българи и на турци. Само на дпс не.
  • 2
    Dr
    Dran ta plqs
    11 -1
    15:53, 20 яну 2015
    ДПС вреди серизно на Вас и на другите около Вас
  • 3
    90
    900623
    8 -1
    16:50, 20 яну 2015
    има решение- в циганските квартали да се изпращат лекари и шофьори
    от тяхния етнос. може би тогава, всичко ще си дойде на мястото....
    • Ха
      Хасковлийка
      4 -1
      16:58, 20 яну 2015
      Следователно няма да има кой да ходи и по-лесно ще се отървем от тях !
  • 4
    Xa
    xaxa
    1 0
    17:15, 20 яну 2015
    *******- лекар !???? аахахахахахах.....туй няма да доживея да го видя .. хахахх
Последни новини