Смолянчанка почина след отравяне с алкохол-менте

 

50 годишна жена от Смолян е починала в смолянската болница след отряване с метилов алкохол, съобщиха от Отделението по анестезиология и интензивно лечение в болницата. 50 годишната жена е постъпила в Спешна помощ с влошено зрение, почти до слепота, а по-късно изпаднала в кома. След прекарани шест дни в кома, въпреки силията на лекарите, жената е починала, без да дойде в съзнание. Семейството й отказало да бъде извършена аутопсия. Така и не става ясно от къде жертвата се е сдобила с ментето, оказало се фатално за живота й.

Пациентката бе приета със симптомите на отравяне с метилов алкохол, имаше тежък мозъчен оток и чернодробни увреждания“, посочи д-р Ангел Каръшев, завеждащ ОАИЛ в многопрофилната болница в Смолян. Според шефа на Интензивното отделение, в случая са налице клинични доказателства за диагнозата - отравяне с метанол. Съпругът на починалата жена обяснил, че обикновено купуват домашна ракия от едно и също място. От полицията изясняват мястото, от където жената е взела отровната напитка.

 „Полицията извършва проверка, според предварителната информация, става дума за отравяне с домашен алкохол“, заяви директорът на ОДМВР- Смолян Николай Димов.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини