Нови шефове на полицията

Зам.-директорът на "Криминална полиция" Ивайло Спиридонов е назначен за директор на ГДБОП, обяви пред журналисти вътрешният министър Веселин Вучков.

Спиридонов е назначен временно на поста - за срок от една година, предаде БТА.

Министърът добави, че новият директор на "Национална полиция" ще е досегашният зам.-шеф на СДВР Христо Терзийски.

Вучков посочи още, че подкрепя бившия министър на вътрешните работи Румен Петков в настояването му операция "Червеи" да се разсекрети. По думите му това ще елиминира конспиративните теории и ще покаже какви са проблемите.

Снощи пък стана ясно, че директорът на "Криминална полиция" Константин Титянов е подал рапорт за напускане. Иноформацията съобщи БНР, като се позова на свои източници. Засега няма официално съобщение на МВР за оставката на Титянов, който е бивш шеф на полицията в Благоевград.

Ивайло Спиридонов е бивш директор на Столичната полиция. Той пое управлението на СДВР през юни 2013 г., след като тогавашният директор старши комисар Валери Йорданов бе отстранен заради неупражнен контрол във връзка със случай, при който полицаи наблюдавали как се продават контрабандни цигари на Женския пазар.

Спиридонов остана на поста до юли 2014 г., когато бе повишен от тогавашния вътрешен министър Цветлин Йовчев в зам.-директор на "Криминална полиция".

Ивайло Спиридонов е роден през 1967 г. в София. От 1993 г. е в системата на МВР, като започва работа в столичното Девето РПУ. Три години по-късно се мести в сектор "Убийства" в СДВР, където работи 13 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини