3 жертви и много ранени при катастрофа

Трима души са загинали, а най-малко шестима са ранени при катастрофа между бус и лек автомобил край Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Сигналът за инцидента, който е станал на пътя Аксаково-Кичево при разклона за село Долище, е подаден на тел. 112 в 13.25 часа. 

Лек автомобил "Волво" се е ударил с микробус "Мерцедес", в който са се возели работници. 22-годишният шофьор на колата, който е от Белослав, е карал от село Каменар към село Долище и е отнел предимството на буса, неспирайки на знак "Стоп". 

Трима души - две жени и мъж на възраст между 20 и 25 г. са загинали на място. Всички те са пътували в колата. Водачът се е разминал само с леки контузии.

Изпратени са екипи на полицията и 3 екипа на Спешна медицинска помощ - два от Варна и един от Аксаково. 

Петимата най-тежко пострадали са транспортирани във варненски болници. Те също са млади хора - на възраст между 22 и 32 години.

"В най-тежко състояние е 27-годишен мъж, който е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. За останалите, които също са мъже, все още не може да се каже в какво състояние саТе са в шокова зала", съобщи за Topnovini.bg директорът на Спешната помощ във Варна д-р Мая Рашева. 

На местопроизшествието има още хора, чиито наранявания са по-леки. Към момента техният брой не е уточнен.

Според статистиката на Пътна полиция понеделник и петък са дните с най-много катастрофи, а произшествията, ставащи в събота, са с най-тежки последици.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини