Пролетен бал за пенсионери организира "Европа директно" в Смолян

Стотина души от 7 клуба за пенсионери в Смолян изпълниха голямата зала на ресторант „Кипарис алфа”, за да отпразнуват заедно настъпването на пролетта.

 Събитието бе организирано от Европейския информационен център ,,Европа Директно" в Смолян.

Празникът бе открит от ръководителя на Европейския  информационен център „Европа Директно”  Надежда Митева, която поздрави гостите и представи чрез мултимедия дейността на центъра.

Той работи вече пета година в града по усвояване на европейските ценности у нас и приближаване резултатите от дейността на различните институции на ЕС по-близо до гражданите.

ЕС обяви 2012 година за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.

Европейският информационен център „Европа Директно”  покани децата от центъра „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски”, за да участват в пролетния бал и да представят музикално-поетичен поздрав към възрастните хора.

Децата бяха приготвили изненада за възрастните, които трябваше да отговорят на въпроса защо е предимство да си трета възраст.

Повечето мнения бяха позитивни и се обединяваха около идеята, че

Хората на възраст вече са разбрали, че духовното е над материалното и това ще спаси света.

Конкурс за танцови двойки на танго, валс и ръченица, вдигна градуса на емоциите до точката на кипене.

Пенсионерските клубове се представиха като даровити творчески  групи за песни, танци, рецитации, хумор и различни забавления, което изненада и зарадва домакините и децата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини