Заловиха пиян да реже гуми в Чепеларе -скочил и на полицаите

При полицейска акция на 29 март сутринта, е заловен 23 годишен младеж от Чепеларе, който нарязвал гумите на няколко коли в града,

съобщиха от полицията в Смолян.

Малко след 4 часа сутринта на 29 март, след подаден сигнал в полицията, изпратеният наряд  сгащил 23-годишният И.Х. до автомобилите с нож в ръка.

 Минути преди акцията случаен свидетел подал сигнал на дежурния в полицията, че видял как неизвестно лице нарязва автомобилните гуми на няколко коли, паркирани на ул.”Зорница ” в града.

Когато забелязал униформените И. Х. побягнал, но бил заловен почти веднага, при което чепеларецът оказал съпротива и в схватката нанесъл удар по главата и наранил леко в областта на врата единия от полицаите.  У задържания е намерен кухненски нож, който е иззет като оръдие на престъплението.

След огледа се оказало, че бандитът успял да нареже гумите на 3от оставените на улицата коли.

И. Х. е задържан за срок от 24 часа в РУП  Чепеларе, а при направения тест дрегерът отчел концентрация на алкохол 1.70 промила.

Срещу него е започнато бързо производство в РУП – Чепеларе и ще му бъдат повдигнати две обвинения – за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Чепеларе, като ще се изяснява дали младежът е автор на всички золуми по колите през последната седмица.

Първите набези върху автомобили в Чепеларе започнали преди 6 дни, когато около 10 ч. сутринта на 24 март г. собственикът на „Рено” открил колата си с нарязани гуми. Второто возило паднало жертва още същата нощ, а полицията незабавно започнала да издирва злосторника.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини