Младеж от Смолян организира благотворителен волейболен турнир в помощ на бедни съученици

Димитър споделя, че много от децата в неговото училище често нямат пари дори за билет до школото

Абитуриент от ПМГ «Васил Левски» организира спортен турнир по волейбол под надслов " Младите Навън". Идеята на 12 класника от  природоматематическата гимназия в Смолян Димитър Бакърджиев, е инициативата да бъде благотворителна, а със събраните средства да се помогне на негови съученици от социално слаби семейства, за да завършат учебната година.

Момчето, което иска да учи финанси в чужбина и очаква резултатите от 5 университета в Англия, е дълбоко съпричастно към съдбата на тези свои връстници, които нямат стотинки дори за транспорт до училището.

Затова Димитър призовава смолянчани да се съберат на 14 април  на тревното игрище на 1-во СОУ в Смолян. Волейболната надпревара ще стартира в 10 часа, а всеки отбор ще бъде от 4-ма играчи. Идеята е за участието си всеки да даде по 2лв. Ще има и кутия за доброволни дарения, според възможностите на хората- зрители и гости на турнира.

В първият работен ден след празниците, събраните средства ще се предадат на Ученическия съвет на гимназията в Райково, който ще ги разпредели.

Димитър е замислил да има и символични награди за първите два отбора, а събраните средства да се разпределят между най-нуждаещите се възпитаници на ПМГ. Той планира да се издадат и сертификати на всеки от участниците в трите отбора, които се класират до 3-то място. Аргументът му е, че  университетите в чужбина оценяват подобен документ, а благотворителността се цени високо на Запад. Такива сертификати носят бонуси и преимущества за стипендии, обяснява Димитър.

Идеята да се помогне на връстниците в трудно положение се зародила преди време, когато чули от своя преподавателка, колко много деца не могат да посещават учебни занятия и има риск да не успеят да завършат, защото родителите им нямат пари.

Без намесата на преподаватели, випускът на 12-те класове, който завършва и Димитър, се организирал и се събрала някаква сума.

Всяко от децата дало по нещо - кой колкото джобни имал - дарил ги.

Сега обаче целта е да се съберат повече средства, за да се помогне на повече деца, застрашени от изпадане от училище.

Затова Димитър призовава всички да се включат - хем ще поспортуват на чист въздух, хем ще направят добро на дете- и то за образование.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини