Ансамбъл "Родопа" възкръсва с грандиозен спектакъл в зала №1 на НДК през май

„ДЕВОЙКО, МАРИ ХУБАВА” НА СЦЕНАТА НА МДТ „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

         На 19 април от 19.00 часа Фолклорен ансамбъл „Родопа” ще изнесе концерт пред участниците в Националната туристическа борса и гражданите на старопрестолния град по повод представянето на община Смолян.

         Концертната програма е озаглавена „Девойко, мари хубава” и  съдържа най-доброто от репертоара на ансамбъла с участието

на народния хор и оркестър, танцовия състав и солистите Златина Узунова и Златко Кафеджиев.

         Концертът във Велико Търново е записан в програмата на ФА „Родопа” за първото полугодие на 2012 година.

В програмата са планирани още концерти в село Баните на 6 май, а на 24 май в Чепеларе и на площад „България” в центъра на Смолян. Ансамбълът, който беше на ръба на закриването в края на 2011г. планира изяви и в Пловдив – на 26 май, както и в Доспат през юни.

         Творческият колектив на емблематичната родопска формация работи усилено върху концерт-спектакъл „Злато от Родопите”, с който ще се представи пред столичната публика на 14 май от 20.00 часа в зала № 1 на Националния дворец на културата.

Спектакълът е включен в Салона на изкуствата, редом с ДАНПТ „Филип Кутев” и други представители на съвременната българска култура.

         Ансамбълът прави тази амбициозна стъпка, убеден че неговото място е сред водещите институти на културата в страната, а художествената му продукция – достойна за първата концертна зала в републиката.

Спектакълът в зала № 1 на НДК ще върне самочувствието, гордостта, надеждата и мотивацията за работа на артистите, отдали младост, труд и талант на родопската песен, на фолклора, на българската култура.

         Пожелаваме на ФА „Родопа” да напълни с публика зала № 1 на Националния дворец на културата и да я омагьоса със своето изкуство.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини