Засилени полицейски проверки по празниците в Смолянско

По време на Великденските празнични и почивни дни, ОД МВР – Смолян и ОУ ПБЗН – Смолян предприемат засилени мерки за осигуряване на обществения ред и пожарната безопасност.

Служители на противопожарните служби са проверили всички църковни храмове, в които ще се провеждат празнични литургии на територията на областта. Дадени са указания на църковните служители за противопожарните мерки, за да не се допусне възникването на пожари.

В най-посещаваните храмове по празниците ще дежурят служители на “Пожарна безопасност и защита на населението”, а дежурните състави във всички Районни служби ще бъдат увеличени.

Ще има и засилено полицейско присъствие на “Пътна полиция”, особено по най-натоварените и конфликтни участъци. Служителите ще улесняват движението и ще регулират автомобилните потоци, както и паркирането в подходите и  районите на масово посещавани църковни  храмове.

Ще се извършват засилени проверки за правоспособност и употреба на алкохол. Акцент при проверките ще бъде използването на предпазни колани, на обезопасителни системи за превозване на деца, предпазни каски от водачите на двуколесни МПС, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети и мотопеди.

Ще продължи и активният контрол за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини