Собственикът на Балко се натресе в тир

Фирмен камион на "Балко", управляван от собственика Веско Василев, се удари в турски тир

Собственикът на хасковската фирма Балко, Веско Василев, се натресе почти челно в турски тир и оцеля като по чудо. Сблъсъкът станал на Е 80 само на няколко километра преди разклона за Динево.

41 годишният мъж шофирал към Харманли с фирмен камион натоварен с пакетирани хранителни стоки, с които Балко върти бизнеса си. Малко преди Динево, на главния път се измъкнала голяма селскостопанска машина от крайпътна нива. Всички коли в лентата набили спирачки и заформили бавно движеща се колона. В този момент се подал камионът на Веско. Той набил спирачки но видял че няма как да избегне удара с последната кола в колоната. Свърнал в насрещното и с ужас видял серщу себе си огромен турски тир. Трагедията била предотвратена изцяло от турският водач, който незабавно извил в дясно, извън пътя. Тирът заорал в крайпътна канавка и се килнал настрана. В същото време камионът го ударил отстрани. Товарният Мерцедес пострадал сериозно, пострадал и шофьорът му. Веско бе в болница с натъртвания по главата и крака и чакаше рентгенова снимка.

„Имам толкова проблеми, че като видях тира за секунда си помислих- Да се свършва”. Балко бе една от хасковските фирми, най-тежко ударени от наводненията. Видимо шокираният и собственик бе успокояван от съпругата си и роднини.

Не по-малко шокиран бе и младичкият турски шофьор на тир-а. Той седеше на мястото на инцидента без да разменя дума. Не знаеше друго освен турски, не пожела да си каже името. Тирът е карал бавно и няма вина за катастрофата, тъй като се е движел в лентата си. Нещо повече, само самопожертвувателната реакция на шофьора му, е отървала трагедията.

Образувано е досъдебно производство.

Г.Христов

След резкия пирует на дясно, тирът заорал в канавката
Василев карал пакетиран фасул за Харманли
Е-80 се оказа частично затворен за 2 часа. Движението бе пропускано контролирано
Веселин Василев
Шофьорът на турския тир
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини