Ислямисти хакнаха страницата на областната администрация в Перник

Малко след 8.30 ч. трафикът в страницата беше възстановен

Четирима ислямски хакери превзеха страницата на областната администрация в Перник pernik.e-gov.bg/ . На началната страница е изписана Сура от Корана, която започва с думите "Аллах е Велик".

Текстът в превод е следния :

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Алиф. Лам. Мим.

2. Тази Книга – няма съмнение в нея – е напътствие за богобоязливите,

3. Тези, които вярват в неведомото и отслужват молитвата, и от онова, с което сме ги подсигурили, раздават. Всички блага произтичат от Всевишния. Той удовлетворява материалните ни потребности, като ни подсигурява храна, дрехи, дом, имот и т.н. Той ни отрежда и власт, здраве, талант и т.н. Негови са и духовните дарове, с които сме удостоени – разграничаване на истината и лъжата, на доброто и злото, способност за вникване в тайните на живота и на вселената, любов и т.н. Искрено вярващи са онези, които се ползват от Божиите блага скромно и прославят техния първоизточник. Те не са нито аскети, нито разточителстват, нито са себични скъперници, нито щедри прахосници. Истински богобоязливите заделят от онова, с което Всевишния ги е дарил, за милостиня и в полза на обществото.)

4. и които вярват в низпосланото на теб и в низпосланото преди теб, и в отвъдния живот са убедени.

5. Тези са напътени от своя Господ и тези са сполучилите.

Атаката идва в момент, в който областният управител обяви бедствено положение заради земетресението, което разлюля града.

Групата се е подписала като "Братята". На страницата те са оставили и електронни пощи, с които да се свържат. Малко след 8.30 сутринта администраторите на сайта си върнаха контрола, откъдето хората от Перник могат да се информират за предприетите мерки за земетресението.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини