Усукан блок в София, няколко сгради евакурани

Три сгради в Студентски град са пострадали

Всички живеещи в блок 231 в столичния квартал „Борово" са евакуирани и не се допускат до блока, тъй като има проблем с 19-етажната сграда, съoбщи в ефира на Дарик директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Никой няма да бъде допуснат в сградата, преди да приключи огледа, добави той.

Има информация за напукани стени и паднали мазилка в училищни сгради. "18 СОУ се оглежда и всеки момент очаквам решение дали днес да има учебни занятия там", добави още Николов.

16-етажен блок №460 А в столичния кв. "Надежда-4" - между ул. "Бородински бой" и ул. "Бели Дунав", е усукан вследствие труса, живеещите там са евакуирани.

Проблеми има и в жилищен блок в "Бъкстон", както и в три сгради в Студенски град, всички живеещи са изведени от тях.

След първия силен трус е имало спиране на тока в някои от кварталите на столицата за кратко. Данните от експлоатационните дружества са, че няма причина за притеснения, съобщи за Дарик столичният кмет Йорданка Фандъкова. Метрото и транспортът функионират нормално. Няколко паднали комини, мазилки и напукани стени има основно в центъра на София, Към момента няма данни за сериозни разрушения, няма данни за жертви, каза още Фандъкова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини