Гърция отново ни върна българин в безпомощно състояние

Граничните власти в Гърция отново ни върнаха мъж в безпомощно състояние.

54-годишният Йордан Йорданов е транспортиран тази сутрин до ГКПП „Кулата" с гръцка линейка и придружаваща заболяването му документация, съобщава Е-79.

Мъжът е докаран в благоевградската болница в увредено общо състояние, но контактен, съобщи директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Красимир Михайлов. При прегледа е установено, че Йордан Йорданов има бъбречна недостатъчност и хипертония. Той е настанен в отделението по нефрология, допълни още д-р Михайлов.

По предварителна информация Йордан Йорданов е бил на лечение в солунска болница в продължение на два месеца, където състоянието му е стабилизирано. В южната ни съседка той се прехранвал предимно със събиране на вторични суровини. Има информация, че злоупотребявал с алкохола.

Припомняме, на 3 август бе първият случай, в който на Кулата бе предаден българин в изключително тежко състояние. Това бе 34-годишният гастарбайтер Кадир Мехмед, който бе настанен в благоевградската болница безпомощен.

На 5 май бе вторият случай с Коста Спиров, който след като бе лекуван десетина дни в отделението по травматология, бе предаден на близките му.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини