Санираме панелките си наполовина безплатно. Преглед на националния печат

„Новинар": Санираме панелките си наполовина безплатно

Брюксел ще отпусне 50 млн. лв., за да санираме панелките си. С парите ще могат да реновират домовете си хората в 36 града у нас. Финансите са от ОП „Регионално развитие" и ще се отпускат от строителното министерство.
Мераклиите да обновят жилището си и да го направят енергийно ефективно ще получават от ведомството половината от необходимите средства. От тях ще могат да се възползват всички блокове с избран домсъвет. За целта трябва да има решение на етажната осбственост. Пари ще получават само устойчивите сгради, чието проектиране е започнало преди 26 април 1999 г. Проектът започва от следващия понеделник, уточниха от ведомството

„24 Часа": И Вальо Топлото поиска споразумение с прокуратурата

Бившият изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров и адвокатът му предложиха споразумение на прокуратурата по делото за пране на пари.
Димитров и покойната му майка Цеца бяха обвинени за пране на пари, придобити от източване на столичното дружество. След като Цеца Димитрова почина, делото продължава само срещу Валентин Димитров.
Адвокатът му днес отказа да коментира дали с предлагането на споразумение Димитров признава вина, прокуратурата обаче разчете именно това в предложението за споразумение.

„Дума": Медийна демокрация: Медиите в България работят като пиар на политиците

В момента голяма част от медиите в България практически директно работят като пиар на някои ключови фигури от политическата сцена, коментира вчера доц. Орлин Спасов, който представи данните от мониторинг на фондация "Медийна демокрация". Според него за първи път се наблюдава голяма разлика между одобрението, което гражданите дават на политическите фигури и институции, и това, което намира израз в медиите.
В мониторинга на фондацията са попаднали 38 148 информационни единици, вестниците "24 часа", "Труд", "Телеграф", "Стандарт", "Сега", "Преса" и електронното издание "Дневник". Те са били обект на изследване от началото на годината до края на май месец, обясни Спасов. Най-споменаваното политическо лице в медиите е премиерът Бойко Борисов, който е попаднал в новинарския поток 4 пъти повече, отколкото президента Росен Плевнелиев. Публикациите за Борисов за периода януари-май са 3670, двойно по-малко има вътрешният министър Цветан Цветанов - 1453. Лидерът на БСП Сергей Станишев е споменат 1234 пъти, а Георги Първанов - 1224.

„Стандарт": "Берета" ще жъне нивите край Сливен

Фирма "Берета трейдинг" сваля жътварите от комбайните и слага свои хора, които да помагат за събирането на реколтата край Сливен. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов вчера. Той обясни, че фирмата е поела отговорност за своя сметка да извърши всички дейности, свързани с жътвата. Днес се очаква да се подпише споразумение между областния управител на Сливен и фирмата, чиито складове за утилизация гръмнаха. "Ако има разлика в добивите, които ще бъдат по методологията, която Министерство на земеделието има, ще компенсират разликата на съответните собственици", добави Цветанов. Според него най-належаща е жътвата на ечемика. При вътрешния министър в понеделник се е провела среща именно заради реколтата и нейното събиране.

„Труд": ИПК спазарен без наддаване

Недостроената сграда "Редакционен корпус" на ИПК "Родина" в столицата най-накрая бе продадена от държавата на минимална цена и без наддаване.
Очаквано, както предрече "Труд", купувачи на имота са ексшефката на тотото и собственичка на медийната група "Обединени български вестници" Ирена Кръстева и мажоритарният акционер в Корпоративна търговска банка Цветан Василев.
Тяхното дружество "ИПК Родина" АД се оказа единственият кандидат в търга с явно наддаване за имота. Фирмата притежава другата част на недостроената сграда, в която доскоро бяха редакциите на вестниците, управлявани от Кръстева.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини