Жълт код за горещини в 12 области

Жълт код е обявен в 12 области на Северна и Югозападна и Централна България, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила заради високи температури и горещини в областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Силистренска, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Старозагорска. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София около 32°.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Междувременно от днес до 6 юли, във връзка с високите летни температури, Столичната община организира безплатно раздаване на минерална вода на три пункта, съобщиха от общината.

Водата ще се раздава от 13.00 ч. на площадното пространство на метростанция "Васил Левски" (на бул."Драган Цанков" и бул."Христо и Евлоги Георгиеви"), пред пилоните на Националния дворец на културата и на площад "Св.Неделя".

Минералните води са предоставени безплатно от "Михалково" АД, която е производител на естествено газирана и изворна вода. Гражданите да избягват да излизат на открито в обедните и следобедни часове в горещите дни, както и при наложително пътуване да носят със себе си вода.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини