Скок в Дяволския басейн (видео)

Наричат това приключение „скок на вярата”. Дяволският басейн е на самия ръб на водопада Виктория. Скалното образувание е безопасно за плуване само през сухия сезон, тогава е по-плитко. Само скална стена отделя хората от падащата от над 100 метра височина огромна водна маса.

Местните наричат водопада Виктория Mosi-oa-Tunya, (Smoke that Thunders, дим, който гърми), не е трудно да се разбере защо - пръските достигат до 1000 метра в небето. В Дяволския басейн сте възможно най-близо до гръмотевичния рев и дъгите, които постоянно се извиват над това великолепно природно чудо на планетата Земя.

Дяволският басейн е в непосредствена близост до остров Ливингстън на река Замбези, от страната на Замбия (водопадът Виктория е на границата между Зимбабве и Замбия). Това е мястото, където Дейвид Ливингстън за първи път вижда величествения водопад. Скокът в Дяволския басейн е възможен само при подходящи условия, обикновено от септември до края на януари. Tongabezi притежава остров Ливингстън и прави 5 тура до Дяволския басейн на ден, с максимум 12 души на тур. Типичната обиколка включва разходка с лодка и плуване в Дяволския басейн на цена 70 USD (сутрин, по обяд - $125). Ходи се с водач, иначе е доста лесно да се направи погрешна стъпка или да се попадне в бързо течение. Водачът ще ви покаже точно къде може се плува, за да се избегнат силните течения и скали. Все пак трябва да сте добър плувец, за да се чувствате комфортно. Водата е прекрасна и топла. Скокът е от скала над самия водопад и имате нужда от голяма вяра, че няма да полетите встрани от Дяволския басейн. За да получите добра представа какво е, вижте това видео.

Водопадът Виктория, едно от природните чудеса на Земята

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини