Ръст през граничния пункт край Златоград -най- търсен от румънците

Близо 4 % ръст на трафика за това лято отчитат от Регионална дирекция Гранична полиция в Смолян. Само за месец юли през граничния пункт край Златоград са преминали 94 хиляди души в двете посоки. На пропускателния пункт са проверени и пропуснати и близо 27 хиляди МПС-та, като най-активно е движението през двата почивни дни на седмицата. Освен на български туристи, това лято се отчита ръст от 3-4 % и на туристите от Румъния, които преминават през ГКПП-то край родопския град директно за плажовете на Беломорието.

Според гранични полицаи туристите от северната ни съседка избират пункта край Златоград, тъй като

електронната навигация на модерните возила, показвала, че това е най-краткия път през България към Гърция. Средно 6-7 хиляди души всеки уикенд преминават през границата, за да отидат на море в Гърция.

От Граничните служба обаче съветват пътуващите да не се изсипват на големи групи в събота сутринта, тъй като се бави обработката и пропускането на пътникопотока.

За да избегнат жегите през деня и опашките на границата, туристите могат да използват още петъчната вечер, допълват от РД ГП в Смолян.

Щиляна Чакърава

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини