Социалисти празнуват с нови членове в Златоград и извинение към ветераните

Над 250 социалисти празнуваха 100 години свобода в Златоград на първата по рода си среща на поколенията, организирана от Общинската организация на местните социалисти, а нови 20 членове получиха партийните си книжки. На срещата ветераните в партията получиха извинение  от председателя на общинското ръководство Емил Хумчев.

“Извинявам се, че през всичките години на прехода вие търпяхте унижение, болка и подигравки, които не заслужавате. Благодаря ви, че въпреки това, съхранихте социалистическата идея и продължавате да се борите за нея”. Въпреки тържествения характер на инициативата, не мина без политически нападки и обвинения към управляващите.

“Управлението на ГЕРБ нанесе морални щети на народа с отношението си, но на пролет розата ще разцъфне, а герберът ще увехне. Победата ще е за всички хора, които са мачкани. Ходете изправени, ние градихме, направихме България и ще я развиваме”, заяви пък лидерът на БСП в областта и екс кмет на Смолян Дора Янкова. 

Проявата бе посветена на 100-годишнината от Балканската война, освобождението на Златоград, както и учредяването на организация на ветераните на БСП в общината.

Празникът започна с поднасяне на цветя пред Паметника на загиналите в освободителните войни, паметната плоча на ген. Черевин- освободител на Златоград в хода на Руско-турската война през 1878г. и паметната плоча на партизанката Йорданка Николова.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини