Близо 20 литра дъжд на кв. метър в Смолянско, обстановката е спокойна

До този момент в Смолянско няма подадени сигнали за инциденти в следствие на дъждовете

От ОД на МВР имат готовност да реагират при усложняване на обстановката в следствие на дъждовете и са предприети всички необходими мерки за действие, Службите за безопасност на населението поддържат комуникация, за да може при нужда веднага да се отзоват.

В Областно пътно управление също не е постъпвала информация за паднали камъни или свличане на земни маси на пътните платна.

Заради продължаващите валежи от службите апелират гражданите да следят метеорологичните прогнози и да се движат по пътищата с повишено внимание. При нужда от помощ да звънят на тел.112.

Фирмата по чистота в Смолян също е в готовност да се включи с техника, при усложняване на обстановката в общината,  вследствие на обилните валежи, които започнаха снощи и продължават вече почти 10 часа.

Осигурено е дежурство на водачите на специализираната техника, както и на служителите по чистота. При сигнал от община Смолян, фирмата има готовност да започне разчистване на затлачени шахти, наноси по общинската пътна мрежа, както и разчистване на паднали камъни и свлечени земни маси за участъците, които поддържа. При разпореждане от общината, техниката може да се включи и в други помощни операции. 

Заради валежите има опасност от падащи камъни по пътя от Смоля към село Мугла. Пътуващите по това направление трябва да са изключително внимателни.

Пътищата са мокри и хлъзгави, а видимостта намалена. Заради силният вятър по улиците има много паднали листа, които в съчетание с мократа настилка са изключително хлъзгави, затова трябва да се шофира с ниска скорост. Почистването на листата започва веднага след спиране на валежите. 

Дежурство е осигурено и за поделенията на фирмата в Чепеларе и Мадан.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини