Студенти ходиха по вода, за да изкарат изпит

Американски студенти ходиха по вода, за да изкарат изпит в университета, предаде АП.

За целта студентите от Международния университет в щата Флорида използваха специални обувки за ходене по вода, произведени от стиропор, шперплат и тиксо. С тях студентите прекосиха 53-метрово езеро в университетското градче в Маями. Задачата им беше поставена от професор Хайме Канавес, преподаващ дисциплината "Материали и строителни методи" във факултета по архитектура на университета.

Надпреварата обаче беше открита и за други студенти в учебното заведение, които не учат при професор Канавес, както и за външни лица. Така в ходенето по вода се включиха общо 79 души, разделени на 41 отбора. Само 10 отбора не успяха да прекосят езерото. Най-малкият участник беше 9-годишно момиче, което се състезаваше на мястото на майка си, а най-възрастният участник 67-годишна студентка.

Победителят в надпреварата Алекс Кинонес прекоси езерото със специалните си обувки за ходене по вода за малко над минута и ще получи награда от 500 долара. Курсистите на професор Канавес организират надпреварата по ходене върху вода всяка година.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини