Само записа от камерите ще покаже касапите от мелето, в което се оказа забъркан и Марио Мелемов

Пред този вход на чалга клуба е станал кървавият инцидент със смолянската компания

Единствено чрез записа от охранителните камери пред пловдивската дискотека "Планета Пайнер" може да покаже касапите на 27-годишният Денислав Хаджиев от Смолян, който беше наръган 7 пъти с нож пред чалга клуба в града под тепетата.

В събота призори младият мъж се озова с тежки  прободни рани в болница, след меле на изхода на известното заведение. По време на побоя потърпевш се оказа и 22 годишният син на кмета на Смолян Николай Мелемов - Марио.

Пострадало е и още едно момче от Смолян- Аргир, което е било в компанията от Родопите. Свидетели на инцидента се оказали много хора, които също си тръгвали от дискотеката. Нито един обаче не се намесил и не повикал полиция, така че по случая няма реални свидетели. Остават единствено записите от камерите, които следят входа на чалга клуба.

„В момента ги преглеждаме”, съобщи шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов и допълни, че по това време е било много тъмно и камерите са заснели само силуети. Самото мелето обаче е заснето и криминалистите ще направят всичко възможно да различат лицата на хората, които са наръгали Денислав. Няколко часа след това 27-годишният мъж е опериран. Наложило се хирурзите да извадят далака му, който бил накълцан от ударите с ножа. Докторите преброили общо 7 прободни рани в областта на белите дробове и хранопровода, като състоянието му все още е тежко, но вън от опасност.

Комисар Чонов опроверга първоначалната информация, че записите на камерите са били изтрити, а разследването имало и други начини да хване престъпниците, освен с помощта на камерите, но това е полицейска тайна.

Потърпевшите момчета за сега също не могат да върнат на сто процента спомените, тъй като всичко се развило за секунди.

„Помня само, че бяха млади момчета като нас”, казва за побойниците Марио Мелемов. В паниката и в усилието си да помогне на Денислав изобщо не запомнил лицата на нападателите.

"Тръгвахме си от дискотеката, когато Денислав се спречка с младеж от друга компания. Аз бях малко по-далеч и не разбрах за какво се скараха. Изведнъж от другата компания се нахвърлиха върху него, събориха го на земята. Когато приближих, Денислав се държеше за корема и стенеше, а ръцете му бяха в кръв. Аз и приятелят ми Аргир се намесихме, а те започнаха да удрят и нас. Успяхме да се измъкнем, качихме Денислав на едно такси и го откарахме в спешното". Наръганият Денис успял да каже само:

„ Вижте какво ми направиха” и макар, че успял сам да се изправил на крака, се наложило да хо хванат, за да не се строполи на земята отново.

Това разказва Марио, който е със счупени зъби, а другото момче - Аргир бил с кръвонасядания. Четвъртото момче от смолянската компания изобщо не се е намесило, тъй като е било много далече от мястото на побоя и разбрало какво се е случило пост фактум. Двете по-леко пострадали момчета са били разпитани веднага на място в болницата от пристигналите полицаи. Няколко часа след като излязъл от упойката е разпитан и Денислав. След случилото се Марио е посетил приятеля си в реанимацията. Казва, че бил контактен, но много слаб и за да не го кара да се вълнува, съзнателно избягвал да му говори за случилото се.

Първоначално обявиха Марио за виновен

За няколко часа синът на смолянския градоначалник Николай Мелемов - Марио, се оказа виновен за побоя пред пловдивската дискотека. От полицията под тепетата обявиха, че 22-годишният Марио и приятелят му Аргир са нападнали Денислав Хаджиев при възникнал помежду им скандал и са го проболи с нож.

Първи опроверга полицейската сводка кметът на Смолян Николай Мелемов, който беше много изненадан от изтеклата информация и категорично заяви, че синът му е потърпевш, а не участник в побоя. Веднага след това от полицията се поправиха и се извиниха за грешката. Лично старши комисар Тодор Чонов коригира първоначалната информация в полицейския бюлетин и заяви, че раненият младеж е бил намушкан от непознати нападатели, които се издирват.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини