Bulsatcom не обещават bTV за Коледа

Късно снощи в 00:00 бяха спрени каналите на bTV Media Group в пакета на Булсатком .
Бяха спрени 6SD канала и 1HD канал.
По повод на спирането Булсатком АД излезе с официално писмо гласящо следното:

 
Уважаеми клиенти ,
Извиняваме се за неудобството , че не можем да ви предоставим програмите на
bTV Media Group.
Доставянето на каналите бе преустановено от тях .
Като основание за спирането на сигналите се изтъква неприемане на оферта за 2013-2014 година , с която предлагат 3 пъти по-висока от досегашната .
Това неминуемо ще доведе до повишаване на цената на пакетите на цифровата телевизия на Булсатком .
Булсатком Ад има действащ договор с bTV Media Group до 31.12.2012 г. и прекъсването на сигнала е в нарушение на договора .
Офертата на bTV е неприемлива за Булсатком Ад до този момент и поради факта , че цената на ефирната bTV е по-висока от цената на целия пакет програми на bTV Media Group, която лишава операторите от правото им на избор и възможност за договаряне поотделно на всяка една програма от пакета на bTV Media Group .
Уверяваме ви , че ще положим максимални усилия за постигане на споразумение, но
считаме ,че е неуместно спирането на сигналите на каналите по време на предстоящите празници и преди изтичане на посочения офертата на bTV Media Group краен срок 14.01.2013 г. , а увеличаването на договорената цена не е подходяща при настоящето икономическо положение в страната .
Очакваме от мениджмънтът на bTV Media Group за подходи отговорно към ангажиментите , който са поели и пред рекламодателите,като ги лишава от гарантирания брой зрители до който достигат рекламните им послания .
Излъчването на каналите им ще бъде възстановено веднага след постигане на споразумение между страните .

Позицията на bTV Media Group побликувана вчера на техния сайт:
Във връзка със системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group ви информираме, че от 3.00 часа тази нощ абонатите на този доставчик няма да имат достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.
Освен, че дължи сериозни суми на телевизията, операторът дискриминира bTV, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group (6 SD версии и една HD версия), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.  
Според пазарни проучвания Булсатком  декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на bTV Media Group за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите.
Сигналът ще бъде възобновен след погасяване на задълженията на Булсатком към bTV Media Group и успешното финализиране на преговорите с оператора за излъчването през 2013-та година.

Примерът на bTV последва и ТВ7, съобщи агенция БЛИЦ.Телевизията спира подаването на сигнал към “Булсатком”. Причината също е неизчистени финансови взаимоотношения.Според официалната позиция на телевизията, излъчването на каналите на групата към оператора ще бъде възобновено веднага, щом задълженията му бъдат изчистени и новият договор за 2013 година – подписан.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини