Русия предупреждава за мащабна война в Сирия

Русия отново поиска на висок глас бързо решение за Сирия. Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че трябва да бъде намерен изход за бъдещето на Сирия възможно най-бързо. Лавров каза в прав текст, че ако международният посредник за мир Лахдар Брахими не изкове трайно решение, в страната "ще настъпи кървав хаос".

Същевременно опозицията в Сирия е готова да приеме всяко решение за промяна на политическото управление на страната, стига то да не включва настоящия президент на страната Башар Асад и семейството му.

Сирийският опозиционен „Национален съвет” съобщи в четвъртък, че ще се съгласи с всяко решение за политически преход, стига той да не включва президента Башар Асад и семейството му .

„Ние ще приеме всяко политическо решение, което не включва нито семейство Асад, нито тези, които нараниха сирийския народ”, каза говорителят на сирийската политическа организация "Национален съвет" Уалид Буми на пресконференция в Истанбул. „Нашето първо условия относно тях е да напуснат страната”, допълни той, визирайки семейство Асад и вътрешния кръг на режима, пише Агенция "Фокус" по информация на АФП.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини