Опасен нов грип мъчи Великобритания и част от Европа

Тежък грипен вирус измъчва Великобритания и засяга части от Европа. Това твърди в свое съобщение Британската агенция за здравна защита (БАЗЗ).

През есента на тази година на Острова има над 3500 лабораторно потвърдени случаи на заразени с вируса. При този вирус, в 83% повече от случаите спрямо миналата година, преболедуването е тежко - с повръщане.

Броят на хората, засегнати от вируса през зимата, може да прескочи 1 милион души, показват данните на БАЗЗ.

През двете седмици до 23 декември са открити общо 70 огнища на болни от вируса, в сравнение с 61 през предходните две седмици, с което огнища за сезона стават до 538 общо.

Броят на случаите се е увеличил по-рано от очакваното тази година, като тенденцията е необяснима и се наблюдавана в цяла Европа и други части на света.

За да не се заразите с новия вирус, е важно да спазвате лична хигиена и да не контактувате без нужда със заразени. Засега няма данни в България да има повишаване на броя на болните от грип. В края на ноември главният държавен инспектор у нас доктор Ангел Кунчев увери, че заболеваемостта от грип е приоритет за страната и се следи внимателно.


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини