Работници изядоха шефа си и съпругата му

Най-малко пет работника на чаена плантация в североизточна Индия са обвинени за убийството на шеф си и неговата жена, както и за това, че са яли части от телата им, съобщиха официални лица, цитирани от „Гласът на Русия".

В края на декември около 1000 работници от частната чаената плантация M.K.B. Tea Estate в щата Асам протестираха пред собственика на плантацията.

„Нашите следователи обявиха, че най-малко пет работника са яли плът от тялото на собственика и неговата жена, като преди това брутално са ги убили", каза заместник-шефът на полицията в района Тинсука Нумол Махатао.

Заподозрени са около 15 души, въпреки че на мястото е имало около 1000 души. Идентифицирахме хората, които са запланували престъплението и до този момент 9 души са арестувани", добави той.

По думите му информацията за извършен канибализъм се базира на признания на един от работниците, участвали в престъплението.

Работниците на плантациите обикновено получават много малко пари и често живеят в много лоши условия. Държавата не може да им осигури нужните здравни грижи и справедливи условия на живот, според групи за правата на човека.

В Асам се произвежда около 55% от годишното производството на чай в Индия. За миналата година са произведени 988.32 милиона килограма. Щатът е дом на повече от 800 чаени плантации.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини