Летните олимпийски игри в Истанбул и други прогнози

Влиятелният британски вестник "Файненшъл таймс" прогнозира най-важните събития през новата 2013 година. Вестникът публикува обширна статия, която се опитва да предвиди най-големите събития за следващите 12 месеца.

Сред тях е и твърдението, че намиращият се на Червената планета американски марсоход трето поколение "Kuriositi" ще намери "в края на 2013 г. убедителни биохимични данни за биологичен живот на Марс".

Изданието също така прогнозира, че най-голямото събитие в света на медицината през новата година ще бъде откриването на лек за хепатит C.

Основните прогнози на лондонския вестник обаче касаят геополитиката. Така, по негово мнение, Съединените щати през 2013 г. ще се въздържат от провеждане на военни операции срещу Иран. Както бе подчертано в публикацията, "американският президент Барак Обама предпочита да преговаря с Техеран, а не военнни действие".

В същото време вестникът прогнозира през 2013 г. западна военна намеса в Сирия. "Има няколко причини за този развой на събитията. Наред с увеличаване и разширяване на жертвите на хуманитарна катастрофа, Западът се страхува от идването на власт на ислямските фундаменталисти в Дамаск, свързани с "Ал Кайда".

"Файненшъл таймс" също не очаква въоръжен конфликт в Южнокитайско море между Китай и Япония, пише ИТАР-ТАСС .

Вестникът заключава своите предсказания за 2013 г. с това, че градът на летните олимпийски игри през 2020 г. ще се казва Истанбул.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини