Маратонец се оттегля от големия спорт на 102 години

Британският маратонец от индийски произход Фауджа Сингх (Fauja Singh) объяви, че смята да прекрати спортната си кариера. Бегачът навършва 102 години на 1 април и планира да участва само в едно състезание преди да се оттегли - на маратон в Хонконг през февруари.

След оттеглянето си ветеранът ще продължи да бяга, поне по четири часа на ден, за да "вдъхновява младите". Столетникът няма проблеми със здравето и е в отлична форма. Отнася се скептично към тренажорите и смята, че самостоятелните занимания на чист въздух укрепват тялото и повдигат духа.

Съветът на Фауджа Сингх към тези, които възнамеряват да доживеят до неговите години в добро здраве е: "Яжте по-малко, бягайте повече и болестите ще ви подминават".

Маратонецът-ветеран е най-възрастния спортист, но не е вписан в "Рекордите на Гинес", защото няма ... акт за раждане. В Индия през 1911 година просто не се издавали подобни документи. Комисията пък не се задоволила с представения от столетника паспорт, за да регистрира рекорда. Независимо от това, маратонецът Фауджа Сингх е достатъчно "вдъхновяващ за младите".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини