Побой на Орлов мост, демонстранти и полиция се сбиха зверски

Напрежението ескалира, центърът на София се превърна в бойно поле

Ситуацията на Орлов мост ексалира – протестиращите хвърлят коктейли „Молотов”, димки, бомбички и бутилки и всякакви предмети по полицията.

Първоначално силите на реда отстъпиха и не отвърнаха на провокацията, но след това се групираха и атакуваха развилнялата се тълпа. Протестиращите бяха разпръснати, а някои от тях останаха да лежат на улицата с окървавени глави. Някои от демонстрантите бяха задържани.

Канал 3 показа кадри от атаката, както и едно момче, което е жестоко ударено с палка в слепоочието. Провокацията обаче дойде от тълпата, а полицията отстъпи доста място, преди да атакува.

Пред Канал 3 доста хора се оплакват от полицейски произвол и от това, че са бити с палки. По паважа на „Цариградско шосе” има счупени палки.

В момента ситуацията е по-спокойна, има затишие. Гневни хора коментират думите на Бойко Борисов, че в неделя "отишъл да си играе футбол". "Аз сега съм на работа и ти си на работа - къде е Борисов, колко хора ще пребиеш? Станишев и той се крие, знаеше да говори. Комунистите са виновни, ами ти какво направи, Бойко", говорят хората пред Канал 3.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини