Реакции: Нищо добро не ни чака

“Очаквах тази оставка. Нямаше друг начин да се спрат протестите“, коментира оставката на правителството на Бойко Борисов Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012.

Трябва да бъде свикан Консултативен съвет по национална сигурност при президента и да се търсят решения, близки до консенсуса както краткосрочни, така и по-стратегически. Така постъпихме и през 1997 г. 

“Ако оставката е начало на нов кръг от конфронтация, нищо добро не ни чака. От една подобна стъпка ГЕРБ излиза с по-малко поражения, но това е едно добро решение за България”, допълни още Георги Първанов.

"Това трябваше да се направи. Това правителство не трябва да бъде запомнено като правителството, окървавило България", каза несъстоялият се министър на финансите министърът по управление на европейските фондове Томислав Дончев.

Иван Костов, председателят на ДСБ: „Това че Бойко Борисов отговори положително на исканията на БСП и ДПС за оттегляне не ме изненада, защото за нас той винаги е бил част от тях. От тази гледна точка за нас има два важни въпроса какво ще стане с цените и хората в тези месеци, в които няма да има решение на техните болки. Хората показаха за трети път, че могат да свалят правителство, което не работи за техните интереси. Това, което се случи трябва да бъде сигнал за всички, които от тук нататък ще влизат в сградата на НС, да си го закачат като обеца и да знаят, че са за съвсем малко време тук.“, каза още Костов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини