Портрет на ген.Черевин и Шипченската епопея оглавиха конкурса за детска рисунка

1 място – „Портрет на генерал Пьотр Черевин“ от Екатерина Хаджичонева, ОУ „Стою Шишков“ Смолян

Завърши конкурсът за рисунки на тема „С Освободителите през Родопите”, обявен от Регионалния исторически музей „Стою Шишков” и Регионалния испекторат по образованието в Смолян по повод 135-годишнината от Руско-турската война 1877-1878 година. В определения срок до 22 февруари бяха получени 81 рисунки от 13 учебни заведения от Смолянска област.

Първа и втора награда спечелиха възпитанички на Основно училище „Стою Шишков“ – Екатерина Хаджичонева с „Портрет на генерал Пьотр Черевин“ и Атанаска Стамбова с „Битката при Шипка“.

2-ро място "Боят при Шипка"

С трета награда е отличена творбата на Елица Димитрова от Основно училище „Иван Вазов“, която представлява проект за плакат „1878 година – Руско-турската война“.

Журито определи и три поощрителни награди на Петра Деянова от ОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ , на Даниел Бодуров от ОУ „Стою Шишков“ и на Захари Травлев от СОУ „Св.княз Борис Първи“ – село Старцево, община Златоград.

Детските творби бяха разгледани и оценени от професионално жури с председател Иван Пеев, директор на Художествената галерия в Смолян и членове – Симона Савова, директор на Професионалната гимназия по приложни изкуства и Елена Дамянова, уредник в Художествената галерия.

Изложбата с отличените детски рисунки ще бъде открита на 28 февруари, четвъртък, от 15 часа в залите на Регионалния исторически музей в Смолян, а малките творци ще получат своите награди.

 Конкурсът бе насочен към  учениците от V до VІІІ клас като бе предоставен свободен  избор на техника при изпълнението на творбите - живопис, графика, рисунка, апликация, колаж.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини