Японски мобилен оператор представи най-малкия мобилен телефон в света

Японският мобилен оператор Willcom представи най-малкия и лек мобилен телефон в света. Той носи името Phone Strap 2 WX06A и ще излезе в продажба в Япония в края на месеца, съобщава операторът.

Устройството е с размери 32 х 70 х 10.7 мм и тежи едва 32 грама. Въпреки това то разполага с цветен дисплей и най-важните функции за един мобилен телефон – телефония, текстови съобщения, email, календар и т.н.

Сред допълнителните възможности е инфрачервен сензор и microUSB порт. Антената пък ще връща потребителите в първите години на мобилните телефони, тъй като е сгъваема.

Вградената батерия осигурява 12 дни работа в режим на очакване и около 2 часа време за разговори. Основната идея на устройството е да се завързва (буквално, с връв или верижка) към по-голямо устройство, като таблет например, и да го допълва с липсващите функции.

Мобилният телефон ще бъде произведен в ограничена серия от 12 хил. екземпляра. Той ще се предлага в три цвята – черен, бял и розов. Цената все още не е обявена, но съвсем естествено не се очаква да е висока.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини