Евродепутатът Власович подкрепи отварянето на границата край Рудозем и символично премина браздата

Евродепутатът Яцек Влосович, който е гост на Коалиция "Горда България" в Смолян, днес символично премина границата с Гърция край Рудозем, където повече от 10 години се чака отварянето на граничен пункт.

 Това стана при посещението на полския евродепутат заедно със съпредателите на Коалиция „Горда България” Слави Бинев и  Явор Джиджев на границата. Освен тях в автошествието по пътя към Гърция се включиха и кандидатите за депутати от Коалицията в Смолян, начело с водача им Ефрем Моллов и жители на Рудозем.

Преди посещението на граничния пунк Яцек Влосович присъства на  „Празник на единението и Земята”, който се проведе в Смолян. Евродепутатът поздрави родопчани, като заяви, че за първи път посещава тази част на страната и това за него е голяма чест. При пътуването си към Родопите Яцек Влосович е попитал дали може да посети гръцките си колеги в Ксанти, но разбрал, че трябва да се заобикаля и то от далече, за да стигне там.

„Мислехме преди 20 години, че когато дойде свободата, всичко ще бъде наред. Но както тук, така и в Полша има много неща, които трябва да бъдат направени. Затова, ние като политици имаме нужда от хора, които могат да действат и да се справят с това”, посочи полския евродепутат и допълни, че точно затова трябва да се изберат хората, които могат да променят не само България за добро, а и цяла Източна Европа.

Полският евродепутат обяви, че дава пълната си подкрепа за преодоляване на бюрократичните спънки и по-бързото отваряне на пътя над Рудозем, който е готов от българска страна.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини