Нападнаха с пиратки Дора Янкова в Чепеларе

Дора Янкова, водач на листата на Коалиция за България в Смолян, днес е била атакувана с пиратки и бомбички по време на предизборна среща в Чепеларе. От щаба на социалистите е подадена жалба в Районната избирателна комисия, а от полицията потвърдиха, че за хулиганство са задържани двама души, единият от които е служител в местната общинска администрация. Делото за хулиганство ще се гледа утре в смолянския съд.

По предварителни данни, няколко работници от временната заетост в Чепеларе, ръководени от местния началник на службата Анастас Анастасов, са започнали да обстрелват с бомбички и пиратки участниците в срещата. Атаките към трибуната с кандидат-депутатите от БСП са  продължили повече от 20 минути и са прекратени едва след намесата на полицейските органи.

"Налице са данни, че същото лице, в качеството си на длъжностно лице  е внушавало на работещите в тази държавна структура, че следва да гласуват за листата на ГЕРБ, и ако не го направят ще бъдат уволнени от работа. Освен, че  представляват  сериозна  физическа заплаха за участниците в предизборното мероприятие, на практика са го осуетили", пише в жалбата на Коалиция за България до РИК Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини