До 5 години затвор за биячите Хаджихюсеинови от Златоград

Побоят над Виктор отприщи масови протести в Златоград, а местните хора обвиниха правосъдната система, че закриля фамилията Хаджихюсеинови

Районна прокуратура – Мадан повдигна обвинение за едро хулиганство срещу тримата мъже Хаджихюсеинови, които пребиха Виктор Баткаджов пред входа на казино в Златоград. Обвинителният акт е внесен в Районния съд – Златоград, срещу Лютви Хаджиюсеин, Сезер Хаджиюсеин и Раим Хаджиюсеин, които на 10 март около 22.30 ч. са налетели върху момчето. На площадката пред входната врата на игрална зала “Жокер” , както и в самата зала известните в града с хулиганските си прояви бизнесмени от фамилията са пребили с юмруци и ритници младежа. След като го съборили на пода пред входната врата на игрална зала, тримата зверски го ритали в главата и гърдите. По-късно Виктор е закаран в спешна помощ с контузия на главата и сътресение на мозъка, както и множество травми  и рани по лицето и главата.

Тримата обвиняеми са действали при съучастие, като съизвършители, обявиха от прокуратурата. Срещу тях са повдигнати обвинения и за яростната съпротива срещу действията на дежурните полицейски служители, които били извикани на мястото на инцидента. За престъпленията се предвижда наказание лишаване от свобода за срок до пет години.

Заради показния побой над младежа, както и други хулигански прояви на мъже от фамилията Хаджихюсеинови, в Златоград имаше серия от масови протести на граждани пред съдебната палата в града.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини