Цветанов: Готов съм да ме арестуват още в сряда

ЦВетанов готов да отговаря и на прокуратурата

Цветан Цветанов е готов да се откаже от имунитета си във вторник и да бъде арестуван още в сряда, предава Дарик, като се позовава на интервю на бившия вътрешен министър пред Нова телевизия. „Във вторник ще входирам молба, с която ще се откажа от имунитета си", казва Цветанов.

По думите му сме станали свидетели на един доста добре подготвен сценарий, като през цялото време е внушавано, че ГЕРБ готви манипулация на изборите и че Бойко Борисов е бил описан като диктатор.

„Страната е в много патова ситуация. Трябва да се направи скрита коалиция чрез програмен кабинет", каза Цветанов.

На въпрос защо той е на прицел, Цветан Цветанов отговори, че като министър на вътрешните работи е вложил много, за да се бори с организираната престъпност. „Това не се хареса. Припомнете си какво беше при нас и какво беше по време на тройната коалиция", добави той.

В предизборната кампания съвпаднаха целите на организираната престъпност и на нашите политически опоненти, заяви още Цветанов. Той отново отрече връзката си със собственика на печатницата в Костинброд, където прокуратурата установи наличия на 350 000 отпечатани, но недоставени бюлетини.

"Защо никой не зададе въпрос как би станала изборна манипулация с такъв брой бюлетини", попита Цветанов. Едва сега прокуратурата правела анализ на този проблем.

"Минимум с 5% бяхме ощетени на тези избори. Това стана след скандала с намерените бюлетини. Вотът на избирателите беше подменен, те бяха излъгани", каза още Цветанов.

Цветан Цветанов обясни още, че ако никоя институция не сезира Конституционни съд по заявлението на ГЕРБ за касиране на изборите, това ще направят депутатите на партията след конституирането на новото НС.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини