„Ойропе онлайн магацин”: В България удари часът на националистите

Сн.: ПП Атака

На изборите в България националистите се възползваха от кризата в най-бедната страна от ЕС, коментира интернет-изданието „Ойропе онлайн магацин”. „Атака” на Волен Сидеров, която е враждебно настроена спрямо ЕС, сега се възприема като коректив за правителството.

"България на българите" е най-популярният лозунг на националистическата партия. Преди изборите на 12 май нейният лидер обеща да освободи България от "колониалното робство" на международните компании. Сидеров привлече гласоподаватели и сред демонстрантите, които със своите улични протести успяха да свалят правителството на ГЕРБ. А сега „Атака” иска да определя политиката на правителството в парламента, в случая - това на Пламен Орешарски.

Въпреки че националистите са най-малката фракция в българския парламент, те могат да бъдат от решаващо значение за кворум, а също така и за абсолютно мнозинство, тъй като социалистите и партията на турското малцинство ДПС заемат точно половината от 240-те места в парламента. Бившата управляващата партия ГЕРБ обяви своята фундаментална опозиция, така че всичко зависи от „Атака”.

По мнение на наблюдателите, партията на Сидеров е гъвкава. На фона на протестите срещу високите цени на електроенергията и бедността, които доведоха до свалянето на правителството, „Атака” измести фокуса си от омразата срещу турците, ромите и евреите към социалната мизерия.

Сидеров обвини чуждестранните компании в България за бедността и заяви, че иска да прогони тези предприятия от страната си.

Всяко правителство в България разчита на субсидиите от Брюксел за модернизиране на страната. Сидеров обаче открито показва, че презира ЕС.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини