Скандал в САЩ с подслушването на Apple, Google и Facebook

Apple, Google и Facebook заявиха, че никога не предоставяли на спецслужбите на САЩ достъп до техните сървъри. Това съобщава в. „Вашингтон пост".

Медията обаче отбелязва, че Агенцията за национална сигурност на САЩ и ФБР са използвали секретна програма, известна като PRISM, и чрез нея получавали нужните данни от компаниите.

Ние никога не сме чували за тази програма. И ние не даваме на правителствените ведомства пряк достъп до нашите сървъри. Която и да е федерална структура, искаща данни за наши клиенти, е длъжна да има съдебна заповед", заяви представителят  на Apple Стивън Доулинг. От Google също уточниха, че се грижат внимателно за данните на клиентите си. С аналогично заявление излязоха и от Facebook.

„Вашингтон пост" обаче смята, че спецслужбите на САЩ от години „прослушва" девет компании - Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube, Apple.

Британският в. „Гардиън" писа, че спецслужбите на САЩ събират телефонни разговори на милиони американци под нареждане на американски съд.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини