Депутат дари нови легла на ромски близначета в Смолян

След като преди две години стана кръстница на близнаците от ромската махала, депутатът Дора Янкова не ги забрави и вчера им купи ново легло. Екскметът на Смолян продължава да помага в отглеждането на децата, дарявайки храни, дрехи, играчки. За първият им рожден ден, тя им купи проходилки. За предстоящия им втори рожден ден тя дари 140лв. за двойно детско легло на близнаците Дора и Янко, кръстени на нея.

Бебетата, вече са пораснали и имали нужда от по-голямо легло, защото многолюдното семейство няма подходящи мебели за близнаците. Родителите на Дора и Янко, чакали повече от час за среща с народния представител, за да я запознаят с проблема. Те помолиха подаръка за рождения ден да бъде даден месец по-рано, за да има къде да спят. Микробусът с бебешката спалня, предизвика сензация сред ромите в махалата, когато пристигнал на улица „Младост”.

Двуяйчните близнаци Дора и Янко се родиха на 7 юли 2011г. и са петото и шесто дете на многолюдната ромска фамилия. 31-годишната майка има още две деца от първия си брак в село Смилян.  

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини